Sağlık Camiası, Hastanemizin İftar Programında Buluştu

Güncelleme Tarihi: 24/05/2018

Bu yıl 3.’sü düzenlenen ve geleneksel hale gelen iftar programında, sağlık yöneticilerimiz, hastane çalışanlarımız ve aileleri bir araya geldi.

Yaklaşık 5000 kişinin ağırlandığı iftar programına, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Yavuz ve Hasan Çiftci, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Gürbüz, Hizmet başkan ve yardımcıları ile birlikte çok sayıda hastanenin başhekim ve idarecilerinin yanı sıra Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal katıldı.

Ramazan ayının manevi ikliminde, binlerce sağlık çalışanını bir araya getiren program, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin büyük bir aile olduğunu vurguladı. Birlik, beraberlik ve dayanışma açısından bu tür organizasyonların önemine inandıklarını belirten Eryılmaz, “Hastane çalışanları olarak hepimiz bu mübarek günde ailecek bir aradayız. Temizlikten güvenliğe, sağlık bakım hizmetlerinden hastane idaremize kadar her çalışanımız bizim için çok önemli. Bu nedenle davetimize katılarak bizleri onurlandıran tüm kıymetli misafirlerimize, mesai arkadaşlarıma ve ailelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç da mübarek bir Ramazan gününde sağlık çalışanları ve aileleri ile birlikte olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koç “Güzel yurdumuza içten ve dıştan zarar vermeye çalışan birçok şer odağının olduğu bir ortamda bu tür buluşmalar gerçekten büyük bir anlam ifade etmektedir. Vatanımız ve milletimiz için hep birlikte çalışmak zorundayız. Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın, düşmanlarımızın oyunlarını bozmaya vesile kılsın” dedi.
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin son yıllarda ortaya koyduğu projelerle hem Konya’ya hem de Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Prof. Dr. Koç, “ Şehrimizin lokomotif hastanesi konumunda bulunan hastanemizde hasta ve çalışan memnuniyetini artıracak pek çok proje başarılı bir şekilde tamamlanarak hayata geçirildi. Sağlık çalışanlarının desteği olmadan sağlık alanında ne değişim ne de gelişim olabilirdi. Bu nedenle hepinize vermiş olduğunuz destek ve gayretlerinizden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Sıkıntılı dönemlerde dahi hükümetin sağlık yatırımlarını hiç ötelemediğinin altını çizen Prof. Dr. Koç, “Cumhurbaşkanımızın desteği ve önderliğinde artık dünyaya örnek olan şehir hastaneleri gibi projelerle hizmet sunacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte dualar eşliğinde oruçların açıldığı program, ilahilerle devam etti.

• _33304101.jpg
  • DSC_0149.jpg