HAP Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 20/07/2018

Hastanemizde, Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) kapsamında yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı.

Olası bir yangına hazırlık düzeyini artırarak; hızlı, uygun ve etkili müdahalede bulunmak amacıyla HAP planına uygun olarak gerçekleştirilen tatbikata, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin başkanlık etti.

Senaryo gereği hastane bahçesinde kontrollü olarak başlatılan yangının ardından alarm verilerek, kurtarma faaliyetlerine geçildi. Yangın kontrol altınına alınırken hastaların tahliye işlemleri başlatıldı.

Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, İdari ve Mali Hizmetler Müdürümüz Ahmet Fatih Özyılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ümmügülsüm Kömürcüoğlu, Destek ve Kalite Müdürümüz Necati Bükecik, Başhekim Yardımcılarımız Uz. Dr. Emin Fatih Vişneci, Dr. Mehmet Çam, Müdür Yardımcımız Alİ Arlı, 112 Afet UMKE Birim Sorumlusu Ömer Göksu, hastanemiz, İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Taner Çoban, Sivil Savunma Uzmanı Mustafa Uz ve Acil Sorumlusu Zafer Zeybek’ten oluşan Olay Yönetim Ekibi, müdahale yönetimini üstlenerek; hastaların tahliyesi ve kurtarma faaliyetlerinin koordinasyon içerisinde gerçekleştirilmesini sağladı.

HAP kapsamında, tüm süreçlerin adım adım başarıyla gerçekleştirildiği tatbikat, yangının söndürülmesi ve hastaların güvenli bir şekilde tahliyesinin ardından sona erdi.