Genetik Hastalıklar Tanı Merkezimiz Hizmete Girdi

Güncelleme Tarihi: 15/10/2018

Konya’da hizmet sunan kamu hastaneleri arasında bir ilk olan Genetik Hastalıklar Tanı Merkezi, hastanemiz bünyesinde açılarak sağlık hizmeti sunmaya başladı. Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezi’nin açılmasıyla birlikte Konya’nın sağlık alanında yaşadığı önemli bir problem daha çözüme kavuşturulmuş oldu.

Programın açılış konuşmasını yapan ve merkez hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, “Yazır yerleşkesinde yer alan binamızda hizmete giren Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezi sayesinde gen kaynaklı birçok hastalığın teşhis ve tedavisini artık kendi bünyemizde yapabileceğiz. Cumhurbaşkanlığımızın hedefinde 15 olan tanı merkezi sayısının 18’e çıkması planlanlanmıştı.. Biz de Konya olarak üzerimize düşeni yapmanının mutluluğunu yaşıyoruz.. Üst düzey teknolojik cihazlarla donatılmış merkezimizde birçok hastalığın doğum öncesi ve sonrası tanı, tedavi, uygun ilaç seçimi, ilaç direncinin tespiti, ilaç yan etkileri ve tedavilerin takibi noktasında bütün hastalarımıza hiçbir ek ücret almadan hizmet sunacağız” diyerek merkezimizin kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Koç, “Cumhurbaşkanlığımızın yine  100 günlük eylem planı içerisinde olan obezite merkezi ve çocuk ergen madde bağımlılığı tedavi merkezi de inşallah 1 Kasım itibariyle hastanemiz bünyesinde hizmete başlayacaktır” dedi.

Sağlık tesislerinde dönüşümün Konya’da hızlı bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Koç, “Cumhurbaşkanımızın talimatları ile başlatılan sağlıkta dönüşüm dönemi özellikle ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerimizde tamamlanmak üzere. Konya ili olarak da bu dönüşümden önemli oranda katkı almış bulunuyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Merkez ve ilçelerimizde son iki yılda 7 hastanemizi modern tıbbi cihaz ve mefruşatlar ile donatarak halkımıza daha kaliteli hizmet sunmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu dönemde bizlere desteğini esirgemeyen, zorlu süreci kolay atlatmamıza katkı sağlayan ve her zaman bizden desteklerini esirgemeyen AK Parti Konya Milletvekilimiz Dr. Abdullah Ağralı’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık tesislerinde gelişim dönemine girmiş bulunuyoruz. Bu aşamadan sonra bizlere düşen verimlilik ve kalite ile birlikte hizmet çeşitliliğini artırmaktır. Konya İli Kamu Hastanelerinde primer sezaryen oranında yüzde 13’ün altındayız. Bakanlığımızın hedefi olan yüzde 15’in altında olan illerden biriyiz. Kadın doğum hastanemiz yüzde 10.1’lik premiyer sezaryen oranı ile bakanlığımız tarafından ödüllendirilmiştir. Milletvekilimiz Dr. Leyla Şahin Usta'nın destekleri ile ülkemizde ilk olan ve ilimizde yürütülen ilk adım ebe gebe okulu projemiz korkusuz ve ağrısız doğum ile sezaryen oranlarının azaltılmasında önemli mesafe kat edilmiştir. İlimiz bebek dostu hastane ve bebek dostu aile hekimliği birim sayısı göz önüne alarak yapılan değerlendirmede Konya’mız altın bebek dostu il unvanını almıştır” ifadelerini kullandı.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Koç’un konuşmalarının ardından Engin Tıp Merkezi Yetkilisi Abidin Öcalan, Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Özgür Balasar katılımcılara merkezimizde yapılan tetkikler hakkında detaylı bilgiler verdiler.  Doç. Dr. Serdar Ceylaner de sunumunda nadir görülen hastalıklar ve tedavileri hakkında bilgi verdi.

Genetik Hastalıklar ve Tanı Merkezimizin açılış programına Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Üniversite hastanelerimizin dekanları, hizmet başkanları, İdari ve Mali Hizmetler Müdürümüz Ahmet Fatih Özyılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ümmügülsüm Kömürcüoğlu, Başhekim Yardımcılarımız Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc, Uz. Dr. Mehmet Özcan, Uzman Dr. Ahmet Güneyk, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcılarımız, Mulla Kaş, Yasin Gündüz, Mustafa Saatçi, Harun Altıntaş, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcılarımız, Derya Koç, Şenay Köse Şükür, Destek ve Kalite Müdür Yardımcımız Zeliha Ateşalp ile çok sayıda yönetici ve doktor katıldı.

• KEA_7700.JPG
  • KEA_7697.JPG