Sağlık Hizmetlerini Aksatmadan İsrafı Önleyerek Hizmet Etmeliyiz

Güncelleme Tarihi: 18/10/2018

Sağlık tesislerinin verimliliğini değerlendirmek ve problemleri yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen hastane değerlendirme toplantılarının 4.’sü hastanemizde gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile birlikte tüm hizmet başkanlarının ve yardımcılarının da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında hastanemizde sunulan sağlık hizmeti ile gelir-gider tablosu masaya yatırıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, hastanemizin sağlık alanındaki projeleri ile Konya’ya pek çok alanda ilkleri yaşatan bir hastane olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. 2015 yılından bu yana hastanede büyük projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Ergoterapi Ünitesi, İnme Merkezi, Tıbbi Çamur ve Havuz Tedavisi şehrimizde ilkler arasında olan projelerden bazılarıydı. Son olarak yine Konya da kamu hastanelerinde bir ilk olan ve genetik hastalıkların tanısında gerekli olan tetkiklerin tamamına yakınının yapıldığı Genetik Hastalıklar Tanı Merkezimizi hastanemiz bünyesinde hizmete açtık. Artık hiçbir hastamız ne yurt içinde başka bir şehire ne de yurt dışına genetik konusunda tahlil göndermek zorunda değil. Bu da çok şükür Konya’mız için büyük bir hizmet oldu” şeklinde konuştu.

Yapılan bu hizmetin Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 gün hedefleri arasında Sağlık Bakanlığı’nın rolüne koyduğu hedefler arasında yer aldığını da hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Türkiye genelinde 15 olan Genetik Tanı Merkezi Sayısının 18’e çıkartılması ilk 100 günlük eylem planı arasında olan bir proje idi. Konya olarak bu 3 merkezden biri olmanın da bu anlamda gururunu yaşadık” dedi. Prof Dr. Koç yine ilk 100 günlük hedefler arasında yer alan Obezite Merkezi ile ÇAMATEM’in de 1 Kasım tarihinde hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

Ülke olarak ciddi bir sınavdan geçildiğinin de altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bu dönemde bizler, sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmasına meydan vermeden ve israfı önleyerek hizmet etmeliyiz. Nerelerde sorun var? Bu sorunun cevabını arayarak elimizdeki bütçeyi en verimli ve kaliteli bir şekilde kullanmalı ve problemleri çözmeliyiz. Sağlık alanında hizmeti kısarak tasarruf olmaz. Sağlık hizmetlerinin sunumunda en ufak bir aksamaya yol açmadan tasarruf sağlayacak tedbirleri almalıyız” diyerek hastane idarecilerine uyarılarda bulundu.

Toplantıda konuşan Başhekimimiz Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz, sağlık tesislerinin verimliliğini değerlendirerek ve problemleri yerinde tespit ederek çözüm üretmenin hizmetlerin devamlılığı ve kalitenin artırılması açısından önemli olduğunu ve hastanemizde gerçekleşen bu çalışmanın verimli bir toplantı olacağını söyledi.

Doç. Dr. Eryılmaz, “Bizden önce bu hizmetlerin öncüsü İl Sağlık Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Koç idi. Bizler ondan devraldığımız hizmet bayrağını daha ileri taşımak için çalışıyoruz. Bu çalışmalar, hasta ve vatandaş memnuniyetini artırmaktadır. Bu başarının sağlık çalışanı arkadaşlarımızın destekleri ile olduğunu söylemekteyiz. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Eryılmaz, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet kalitesini yükseltecek; Zafer Ek Binasında (eski askeri hastanede) tek kişilik, nitelikli ve 33 yataklı servisin hizmete açıldığını, poliklinikleri, ameliyathanesi, müdahale odalarının yanı sıra fizik tedavi ünitesinin yenilenerek sağlık bakanlığı standartlarına uygun hale getirildiğini ifade etti. Doç. Dr. Eryılmaz, yine aynı şekilde inme merkezi, obezite merkezi, genetik hastalıklar tanı merkezi, SDL doğumhane hizmetleri, ameliyathane sosyal alanı ve acil servisin yenilenmesi ile Konya nezdinde olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

Yeni açılacak birimler hakkında da bilgi veren Başhekimimiz Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz, Yazır bölgesinde açılacak olan ÇAMATEM, Yazır Ek Binası’nda yapılacak olan yataklı tüberküloz servisi, yoğun bakımlar ve kardiyopulmoner rehabilitasyon merkezinin açılması için çalıştıklarını ve bu merkezlerin hizmete girmesi ile hizmet kalitesinin daha da artacağına dikkat çekti.

Eryılmaz, hastane bünyesinde çalışan tıbbi sekreter, güvenlik ve temizlik elemanlarına iletişim eğitimi verildiğini, bu sürecin olumlu geri dönüşlerinin olduğunu ve sağlık personeli iletişim eğitimlerine devam edileceğini söyledi.

Personel ve tıbbi malzeme taleplerini İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’a ileten Başhekimimiz Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz, destek sözü alığı için mutlu olduğunu ifade etti ve toplantıya katılanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Toplantının ardından Başhekimimiz Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz, İdari ve Mali Hizmetler Müdürümüz Ahmet Fatih Özyılmaz, İdari ve Mali Hizmetler Müdür Yardımcılarımız, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ümmügülsüm Kömürcüoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcılarımız, Destek ve  Kalite Müdürümüz Necati Bükecik, Destek ve Kalite Müdür Yardımcılarımız, Başhekim Yardımcılarımız ve beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte hastanenin ilaç, tıbbi sarf, teknik servis, acil servis, hiperbarik oksijen tedavi merkezi gibi birimlerini gezen Prof. Dr. Koç, hastane de tedavi gören hasta ve yakınları ile de sohbet ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

• KEA_7994.JPG
  • KEA_8010.JPG