Kendisi Nakil Beklerken Organlarıyla Umut Oldu

Güncelleme Tarihi: 02/11/2018

mnst_orgnbgs.jpg

Böbrek nakli olmayı beklerken geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden hastamızın bağışlanan organları 2 kişiye umut oldu.

10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren ve 5 gün önce evinde rahatsızlanarak beyin kanaması geçiren Hakverdi Kayar, yakınlarının çağırdığı ambulansla hastanemize nakledildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen hastamızın, organ bağışında bulunmak  isteyen ailesinin onayıyla, karaciğer ve korneası organ bekleyen 2 hastaya nakledildi.

Hastanemiz Organ ve Nakil Koordinatörü Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mehmet Akif Yazar, “Bildiğiniz üzere ülkemizde 25 binin üzerinde nakil bekleyen hasta var. Konya’da son üç ay içerisinde hastanemizde bu dördüncü vakamız organ bağışı için. 10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve ani beyin kanaması geçirmesi sonucu acil servisimize gelip yoğun bakım ünitesinde takip edilirken beyin ölümü gerçekleşen hastamızın organ nakli gerçekleştirildi. Bu konuda artık ülkemizde insanlar daha duyarlı, Konya halkımız nakil konusunda artık daha hassas davranıyor” dedi.

Uzm. Dr. Yazar, “Hastamız 10 yıldır böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize gidiyordu. Maalesef kendisinde beyin ölümü gerçekleştikten sonra yakınları bu sıkıntıları çok iyi bilmekteydi. Organ bağışında daha hassas davrandılar ve bağışta bulundular. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

• adoluda-bugun.jpg
  • hakimiyet.jpg