Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin "Sanatla Sağlığa” temalı sergisi açıldı

Güncelleme Tarihi: 06/11/2018

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) ve Selçuklu Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Sanatla Sağlığa” temalı sergi açıldı.

Bir alışveriş merkezinde, bu yıl altıncısı düzenlenen serginin açılışına, Konya İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin Mut, Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, Sağlık Müdürlüğümüz ve Hastanemizin yöneticileri, sağlık çalışanları, hasta ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç yaptığı konuşmada, Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin daha etkin bir biçimde çalışabilmesi için her türlü gayretin gösterildiğini söyledi. Vatandaşlara sosyal hizmet veren kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordinasyonun önemine de dikkat çeken Prof. Dr. Koç, “Merkezimizde bulunan hastalarımızın, öğreticilerimizin de destekleriyle ama en önemlisi el emekleriyle ortaya çıkardıkları bu ürünlerin hepsi birbirinden değerli ve kıymetli. Sosyal ve kişisel gelişimi arttıran bu faaliyetler hastalarımıza, yakınlarına, sağlık çalışanlarına, öğreticilerimize hepimize büyük memnuniyet veriyor.  Hastane yönetimi ve Merkez çalışanlarına hizmetlerinden dolayı, Selçuklu Milli Eğitim Müdürlüğü ve Selçuklu Halk Eğitim Müdürlüğüne de katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hastaların, TRSM merkezinde verilen iş ve uğraşı terapilerinde, el emekleriyle ortaya çıkardıkları ürünlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergilenen ürünler büyük ilgi gördü.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinde;

-Ağır ruh sağlığı sorunları bulunan bireylere; hastaneye yatırılmalarını önlemek, yeti yitimini asgari seviyeye çekmek ve işlev iyileşmesi sağlamak amacıyla biyolojik ve psikososyal müdahaleler sunulması,
-Ağır ruh sağlığı sorunu bulunan yakınlarına bakan aileler için odaklı destek ve psikoeğitim verilmesi,
-Sosyal işlevin istikrarlı hale getirilmesi ve bireyin toplum hayatı içerisinde geçirdiği sürenin artırılması,
-Birinci basamak sağlık kurumlarıyla ve hastane birimleriyle yakın işbirliği,
-Bireylere ve ailelerine yönelik desteğin azamiye çıkarılması amacıyla diğer kurumlarla ve toplum hizmeti veren kuruluşlarla koordinasyon (belediye, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İŞKUR, vakıflar, sivil toplum kuruluşları...) sağlanması hedeflenmektedir.