Organ bağışı haftasında, anlamlı buluşma

Güncelleme Tarihi: 07/11/2018

Organ bağışı haftası kapsamında, hastanemiz Konferans Salonunda düzenlenen, Organ Bağışı Farkındalık Programı; organ nakli sonrası sağlığına kavuşanları, yakınlarının organlarını bağışlayanları ve sağlık çalışanlarını bir araya getirdi.

Programın açılış konuşmasında, Organ Bağışı konusunda farkındalık oluşması için düzenlenen etkinliklerin ve Organ Bağışının önemine değinen Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz’ın ardından, 6 yıllık beklemenin ardından gerçekleşen organ nakliyle sağlığına kavuşan Aliye Kurma kürsüye gelerek, “Diyalize girerken hayatım sırf hastane bağlıydı. Sıkıntılar, diyetler, en önemlisi ise su içememek, suya hasret yaşıyordum. Ama nakil olduktan sonra ikinci bir hayata kavuştum. Çok şükür bugünlere kavuştuk, ömür boyu duacıyız” dedi.

10 yıl boyunca böbrek yetmezliği nedeniyle diyaliz tedavisi gören ve organ nakli sonrasında sağlığına kavuşan Züleyha Çelik de, “Organ bağışının çok olmasını istiyorum. Veren içinde kolay değil ama sağlığına kavuşanları gördükçe acılarını unutacaklarını düşünüyorum. Bağış yapılınca en azından organlar çürümemiş oluyor. Ben çok beklediğim için bunun önemini çok iyi biliyorum. Bu tür etkinliklerin daha fazla yapılarak insanlara tanıtılmasını istiyorum. Ben de zaten organlarımı bağışlayacağım bunu daha önce bilmiyordum. Diyaliz hastası olduğum için bütün organlarımın bir işe yaramadığını düşünüyordum. Bugün öğrendim bütün organlarımı bağışlayacağım” şeklinde konuştu.

Yine organ nakli ile sağlığına kavuşan hastanemiz çalışanlarından Recep Öztürk’te, organ bağışı sayesinde ikinci bir hayata kavuştuğunu belirterek, “Bana tekrar nefes verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

2010 yılında bir kaza sonucu oğlunu kaybetmesinin ardından çocuğunun tüm organlarını bağışlayan hastanemiz çalışanlarından Mehmet Bulduk da, “Oğlum bir kaza sonucu yoğun bakıma kaldırıldı. Daha sonra beyin ölümü gerçekleşince ben organlarını bağışladım, şuan beş kişiler. Çok mutluyum, pişmanda değilim, ailelerle devamlı olarak görüşüyoruz. Oğlumun kalbi ise çok samimi olduğum bir kişinin yeğenine nasip oldu “dedi. Bulduk’un konuşmasının sonunda, “Bir Ali’mi kaybettim ama şimdi 5 Ali’m oldu” demesi herkesi duygulandırdı.

Vatandaşları organ bağışı konusunda duyarlılığa davet eden hastanemiz Organ Nakil Koordinatörü Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Mehmet Akif Yazar ise, “Ülkemizde 25 bin kişinin üzerinde organ nakli bekleyen var ve bunların tedavileri sadece organla mümkün. Bu konuyu göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyoruz” dedi.

Organ bağışı konusunda, yasal düzenlemeler, ülkemizin Dünya ve Avrupa ülkeleri arasında ki yeri ve çeşitli istatistiki bilgileri aktaran hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanlarından Dr. Gürcan Şimşek’in konuşmasının ardından program sona erdi.

• ANADOLU+TELGRAF_20181107_1.jpg
  • KONYA+HAKİMİYET_20181107_8.jpg