14 Kasım Dünya Diyabet Günü

Güncelleme Tarihi: 15/11/2018

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle, Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve Diyabet farkındalığını arttırmak amacıyla hastanemizde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Hastanemiz diyabet eğitim biriminde, eğitimlerini tamamlayan hastalara diyabet okulu diplomaları verildi. Hastanemizde tedavi gören hastalar ziyaret edilerek, ara öğün dağıtımı ile birlikte diyabet hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra hastanemiz çalışanları ve hastanemizde staj yapan öğrencilere yönelik, Başhekim Yardımcımız Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doktor Gülsüm Gönülalan, Diyabet Eğitim Birim Sorumlusu Hemşire Gülay Koç ve Hemşire Gülhan Sağlam’ın konuşmacı olarak katıldıkları Diyabet konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans salonuna girişte katılımcılara, Evrensel Diyabet Simgesi Mavi Halka ve Diyabet farkındalık testi dağıtıldı.

Başhekim Yardımcımız Uz. Dr. Gülsüm Gönülalan, Diyabet hastalığı ve nedenlerini, diyabet çeşitlerini, tedavi yöntemlerini, hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri ve diyabet hastalarının genel sağlık durumlarını korumaları için nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

Hemşire Gülay Koç ise diyabetlilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve bilinç düzeyini artırmak için Sağlık Bakanlığının “Türkiye Diyabeti Önleme ve Kontrol Programı” kapsamında hizmet veren diyabet okulu ve verilen hasta eğitimlerine değinerek, diyabet hastalığında kullanılan insülin çeşitleri ve uygulama yöntemleriyle ilgili bilgiler verdi.

Son olarak kürsüye gelen Hemşire Gülhan Sağlam da diyabetli çocukların tedaviye uyumu için yapılması gerekenleri, çocuk hastaların takibi, bakımı ve tedavi uygulamalarında dikkat edilmesi gerekenlerle, ailenin tedaviye katılımının önemini anlattı.

• afis-1.jpg
  • afis-2.jpg