Hastanemizde Dünya Engelliler günü programı düzenlendi

Güncelleme Tarihi: 03/12/2018

Hastanemizde, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle program düzenlendi. Konferans salonunda düzenlenen programa, Konya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Hanımefendi Dr. Funda Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin’in eşi Hikmet Yaşin, Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz’ın eşi Necla Kaymaz, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın eşi Şule Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman’ın eşi Şehri Sevilay Yaman, Konya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Erdoğan, Başhekim vekilimiz Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc, hastane idarecilerimiz ve çalışanlarımız katıldı.

Programın açılış konuşmasına 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün önemine değinerek başlayan Başhekim vekilimiz Dr. Öğretim Üyesi Oğuzhan Günenc, “Bilinmesi çok zor olan, pek çok sıkıntınızın olduğunun farkındayız. Bizler hastane idaresi olarak, hayatı sizler için kolaylaştıracak her türlü tedbiri alma noktasında kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu toplantının hem kaynaşmak, hem de isteklerinizi dinleme adına verimli geçmesini temenni ediyor, organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

Son 15 yılda hayata geçirilen yasal düzenlemelerle, devlet hizmetlerinde kaydedilen gelişmelerin yanı sıra, engellilerin toplumsal hayata katılmalarının gerekliliği ve pozitif ayrımcılık hususlarında zihniyet değişiminin yaşandığını söyleyen Başhekim Yardımcımız Dr. Funda Toprak da, “Engelli kardeşlerimiz spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere, hayatın her alanında, tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırmaktadır. Önce insan diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda engelli kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem vermeliyiz. Onları teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir “şeklinde konuştu.

3 Aralık Dünya Engelliler Gününün, kutlanacak veya bayram yapılacak bir gün olmadığını, karşılaşılan sorunların gündeme getirileceği ve bunların çözümü için yapılabileceklerin ele alınacağı bir tarih olduğunu söyleyen İdari ve Mali Hizmetler Müdürümüz Ahmet Fatih Özyılmaz ise, “Günümüzde artık engellilik görmemek, duymamak, yürüyememek ya da başka bir fonksiyon kaybı değildir. Asıl engel, hayatın her alanının erişilebilir olarak düzenlenmemesi ve ‘sen bunu yapamazsın’ şeklinde ortaya çıkan önyargılardır. Mesele insan olunca, mesele insanın gönlüne dokununca her şey değişiyor. Onun için aslında engel fizikte değil, engel canda değil, engel zihindedir. Onun için önce zihindeki engelleri kaldıracağız” dedi.

Program renkli görüntülere sahne oldu

3 Aralık Dünya Engelliler günü programı renkli görüntülere sahne oldu. Konuşmalardan sonra Çumra Engelli Bakım ve Rehabilitasyon merkezi türkü, ritim ve folklor grupları sırasıyla sahneye geldi. İlk olarak sahneye gelen ve dinleyicileri duygulandıran türkü grubunun, türkü ve ilahi dinletisinden sonra sahne alan ritim grubu programı hareketlendirdi. Son olarak sahneye gelen folklor ekibi ise tüm salonunu coşturarak programa damga vurdu.

Çumra ekibinin gösterilerinin ardından, hastanemizde görev yapan ve işaret dili eğitimlerini tamamlayan çalışanlarımızın işaret diliyle hazırlamış oldukları video klip izlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle düzenlenen organizasyona destek olmak için gelen Konya Kaşıks ekibinin, izleyicileri büyüleyen muhteşem gösterisiyle program sona erdi.