Hastanemizde bir organ nakli operasyonu daha gerçekleşti

Güncelleme Tarihi: 06/12/2018

Hastanemizde beyin ölümü gerçekleşen M. Ç. isimli hastamızın bağışlanan organları, Konya ve Antalya’da ki hastalara umut oldu.

Acil servisimize, 20 gün önce ani beyin kanamasıyla gelen hastamızın, ileri takip ve tıbbi tedavisine yoğun bakım ünitemizde devam ediliyordu. Beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, hastanemiz Organ Nakil Koordinatörleri Uzm. Dr. Mehmet Akif Yazar ve Hemşire Emine Ceylan, hastamızın yakınları ile görüşerek organ naklinin önemini anlattılar. Duyarlılık gösteren aile, halkımızın organ bağışı konusunda daha hassas olması gerektiğini ifade ederek, hastamızın organlarını bağışladılar.

Ebediyete intikal eden hastamızın iki böbreği ve karaciğeri gece saat 02.00 de hastanemizde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında, organ nakli bekleyen hastalar için Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Antalya Başkent Üniversitesine gönderildi. Hastanemizde son yedi ayda beşincisi gerçekleşen bu organ nakli ile 3 hasta daha yaşama tutunmuş oldu.

Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır temennisinde bulunan Organ Nakil Koordinatörümüz Uzm. Dr. Mehmet Akif Yazar, organ bağışı konusundaki duyarlı ve örnek tutumlarından dolayı aileye şükranlarını iletti.

25 BİN 800 HASTA ORGAN NAKLİ BEKLİYOR

Sağlık Bakanlığının son verilerine göre 25.800 hastanın organ nakli için bekleme listesinde olduğunu belirten Uzm. Dr. Yazar, son zamanlarda halkımızın organ bağışı konusunda daha duyarlı olduğunu ve Konya’da yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda artık daha hassas davrandığını söyledi.

Hastanemizde son 7 ayda 10 beyin ölümü tespit ettiklerini ve bunların beşinin bağış olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekleyen Uzm. Dr. Yazar, organ bağışında, organ çıkarımında ve nakil işlemlerinde emeği geçen tüm sağlık personeline de şükranlarım sunuyorum dedi.