HIMSS Analytics Seviye 6 (Dijital Hastane) onayı aldık

Güncelleme Tarihi: 04/01/2018

Sağlık Bakanlığı’nın, HIMSS (Healthcare Information and Management Systems Society - Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu) ile yaptığı işbirliği kapsamında; bir süredir, bilgi teknolojilerini, sağlık hizmetlerinin sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamak için hastanemizde uluslararası ölçütler temel alınarak, tıbbi kayıtların dijitalleştirilmesi çalışmaları yürütülüyordu.

Bu kapsamda; HIMSS Türkiye Temsilcisi Yrd.Doç.Dr. İlker Köse tarafından 29 Aralık Cuma günü hastanemize değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Değerlendirme sonrasında hastanemizin HIMSS Analytics EMRAM 6. seviye uluslararası tüm ölçütleri karşıladığı tescillenmiş ve hastanemiz, HIMSS, EMRAM seviye 6 onayı almıştır. Hastanemizde kullanılan, hemşirelik bakım ekranı - iş listesi gibi mevcut bazı uygulamalar ise büyük beğeni kazanmış ve diğer hastanelere de örnek olarak gösterilebileceği belirtilmiştir. Bu süreçte,  büyük bir özveriyle yürütülen çalışmalar sonucu Hastanemizin, HIMSS, EMRAM seviye 6 onayı almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Dijital Hastane Nedir?

Dijital hastane, idari, mali ve tıbbi süreçlerde, bilişim teknolojilerinin hasta ve çalışan yararına kullanıldığı geniş kapsamlı bir sistem olarak tanımlanıyor. Bilişim teknolojileri kullanılarak, her türlü iletişim aracı ve tıbbi cihaz birbiriyle ve diğer bilgi sistemleriyle entegre olarak, sağlık çalışanları ve hastalar, tele tıp ve mobil tıp uygulamalarıyla, hastane içinden veya dışından veri alışverişinde bulunabiliyor.

HIMSS EMRAM Stage 6 hastanemize neler kazandırdı?

Hasta kayıt güvenliği sağlandı.
Hasta kayıtlarına erişim hızlandı.
Hasta ve sağlık çalışanlarının zaman kaybı azaldı.
Konsültasyon süreleri azaldı.
Kritik hastalarda uyarı sistemleri ile hızlı ve efektif müdahale sağlandı.
Arşivlerin kağıt yükü azaldı.
Belgelerin kaybolma ve deforme riskleri azaldı.

• KEA_9854_NX.JPG
  • KEA_9746_NX.JPG