72. Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

Güncelleme Tarihi: 11/01/2019

Her yıl Ocak ayının ilk Pazar gününden başlayan haftada kutlanan “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” nedeniyle hastanemiz konferans salonunda, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Bengü Özkan Bakdık’ın konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlendi.

Tüberküloz etkeni “Mycobacterium tuberculosis” basili, tüberküloz enfeksiyonu ve tüberküloz hastalığı hakkında bilgi veren Dr. Bengü Özkan Bakdık, katılımcılara; basilin bulaşma yolu, hastalıktan korunma, verem aşısı (BCG), hastalığın belirtileri, tüberkülin deri testi (TDT-PPD), tanı, bildirim ve kayıt ile hastalığın tedavi sürecini anlattı.