Meme Hastalıkları Konseyi, 100. Toplantısını gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi: 28/01/2019

Hastanemizde, multidisipliner bir yaklaşımla düzenlemekte olan Meme Hastalıkları Konseyi, 100. toplantısını Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirdi.

Meme sağlığına verilen önemin giderek arttığını söyleyen Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, “Genellikle polikliniğine gelen hastalara yapılan tetkikler veya toplum taraması neticesinde meme kanseri tanısı konuyor. Maalesef meme kanseri görülme sıklığı giderek artıyor. Erken tanı birçok hastalıkta önemli olmakla birlikte, meme kanseri tedavisinde de meme koruyucu cerrahi seçeneği için ayrıca önem taşıyor” dedi.

Tanı konulduktan sonraki planlamada multidisipliner yaklaşımın önemini de vurgulayan Doç. Dr. Eryılmaz, “Konseyde, tedavi başarısını artırmak için farklı dallardaki uzmanlar bir araya gelerek hastanın durumunu farklı açılardan değerlendiriyor. Kemoterapi, radyoterapi ve cerrahi tedavi zamanlamasına, hasta bazında tartışılarak karar veriliyor. Bugüne kadar toplam 409 hastanın görüşüldüğü meme konseylerimiz, asistanlarımız için de meme kanserine multidisipliner yaklaşımı öğrenmeleri açısından faydalı olmaktadır” şeklinde konuştu.

Meme Hastalıkları Konseyine, Genel Cerrahi Kliniğimizden Başhekim Yardımcılarımız, Prof. Dr. Adil Kartal, Uzm. Dr. Nergis Aksoy; Radyoloji Kliniğimizden Prof. Dr. İsmet Tolu, Doç. Dr. Ayşegül Altunkeser; Patoloji Kliniğimizden Doç. Dr. Yaşar Ünlü, Uzm. Dr. Ethem Ömeroğlu, Uzm. Dr. Zeynep Bayramoğlu; Tıbbi Onkoloji Kliniğimizden Uzm. Dr. Şerife Toptaş, Uzm. Dr. İrem Öner; Radyasyon Onkolojisi Kliniğimizden Uzm. Dr. İbrahim Babalıoğlu,  Nükleer Tıp Kliniğimizden Uzm. Dr. Tacettin Yolcu, Uzm. Dr. Mustafa Çaycı, Uzm. Dr. İsmail Koçak, Tıbbi Genetik Kliniğimizden Uzm. Dr. Ebru Özdemir ve Numune Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinden Uzm. Dr. Mustafa Sarı katıldı.

• DSC_7403.jpg
  • DSC_7393.jpg