Akciğer Kanseri tedavisindeki gelişmeler konuşuldu

Güncelleme Tarihi: 03/05/2019

Hastanemizde, Akciğer Kanserinin multidisipliner yaklaşımla ele alındığı bilimsel bir toplantı düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, ”Günümüzde hastalıkların tedavisi, multidisipliner bir yaklaşımla planlanmakta ve uygulanmaktadır. Hastanemizde de kabul gören bu yaklaşım ve eğitim kliniklerimiz arasında ki uyumla; multidisipliner çalışma, eğitim kliniklerimizin rutini haline gelmiştir” dedi.

Hastalara en doğru tedavinin, en uygun şeklide yapılması için Hastanemiz eğitim kliniklerinin kendi alanları ile ilgili konseyler ve bilimsel toplantılar yaptıklarını belirten Başhekimimiz Doç. Dr. Eryılmaz, “Hekimlerimiz, konseyler ve bilimsel toplantılarda, kendi alanlarıyla ilgili güncel bilimsel gelişmeleri meslektaşlarıyla paylaştıkları gibi, hastalarımızın tedavilerini de konsey kararları sonrasında gerçekleştiriyorlar.  Yaklaşık 10 yıldan buyana her Salı öğle arasında, Göğüs Hastalıkları, Göğüs Cerrahi, Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkolojisi, Nükleer Tıp, Patoloji ve Radyoloji kliniklerimizin katılımıyla Konseyler toplanıyor. Bu bilimsel toplantıda, konseylerin devamı niteliğinde gerçekleştirilmektedir. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz başkanlığında Konferans salonumuzda gerçekleştirilen bilimsel toplantıya, konuşmacı olarak; Prof. Dr. Hıdır Esme, Doç. Dr. Ercan Kurtipek, Uzm. Dr. Tuğba Günler ve Uzm. Dr. İrem Öner katıldı.