Hastanemizde Bir Organ Nakli Operasyonu Daha

Güncelleme Tarihi: 18/09/2019

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme yoğun bakım ünitesinden 8 gündür beyin damar tıkanıklığı nedeniyle tedavi gören M.N.  isimli hastanın geçen Cuma günü beyin ölümü gerçekleşti. Hasta yakınlarının bağışa izin vermeleri ile M.N. isimli hastanın organları organ nakli bekleyen hastalara umut oldu.

Sekiz gün önce beyin damar tıkanıklığı nedeniyle hastanemize getirilen M.N. nin (73) ilk tedavisi acil serviste gerçekleştirildi. Tedavi ve takipleri için inme yoğun bakıma alınan M.N. nin geçtiğimiz Cuma günü beyin ölümü gerçekleşti. Duyarlı hasta yakınları, beyin ölümü gerçekleşen hastalarının organlarını bağışlamak istediklerini ifade ettiler.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Mehmet Akif Yazar, hasta yakınları ile görüşerek baş sağlığı diledi ve organ bağışı konusundaki bu duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerini ifade etti. M.N nin organları, Antalya Akdeniz Üniversitesi cerrahi ekibi tarafından organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.

Uzm. Dr. Yazar, son yıllarda ülkemizde halkımızın organ bağışı konusunda artık daha duyarlı olduğunu ama hala 30.000’e yakın hastanın organ nakli için listede beklediğini ifade etti. Uzm. Dr. Yazar, hastanemizde gerçekleşen M.N. nin organ naklinde emeği geçen tüm sağlık personeline de özverili çalışmalarından dolayı şükranlarını ifade etti.