Anne Dostu Hastane Unvanı Yerinde Değerlendirmesi Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi: 02/10/2019

“Bebek Dostu Hastane” unvanından sonra “Anne Dostu Hastane” unvanı da almak için yaptığımız başvuru sonrasında Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından hastanemizde yerinde değerlendirme gerçekleştirildi.

Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen Doç. Dr. Hatice Çelik başkanlığındaki ekip, kadın doğum poliklinikleri, doğumhane, gebe okulu, eczane, kan merkezi ve diğer ilgili alanlarda incelemelerde bulundu.

Başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz yerinde değerlendirme ile ilgili olarak, hastanemizde anne odaklı köklü değişimlerin yaşandığını ve doğumların artık TDL (Travay, Doğum, Lohusa) odalarda gerçekleştirildiğini söyledi.

Başhekimimiz Eryılmaz, “Yapılan değerlendirme genel olarak olumlu geçti, Bebek Dostu hastane unvanından sonra Anne Dostu Hastane unvanın Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin değerine değer katacaktır” şeklinde konuştu.

Yerinde değerlendirmeye Başhekim Doç. Dr. Mehmet Ali Eryılmaz, Başhekim Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Günenc, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ümmügülsüm Kömürcüoğlu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcımız Derya Koç, Konya İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, ilgili birimlerin sorumlu hekim ve hemşireleri katıldı.

• A.D.H. YERİNDE DEĞERLENDİRME 1.JPG
  • A.D.H. YERİNDE DEĞERLENDİRME 2.JPG