Hastanemizde Diyabet Farkındalık Standı Açıldı

Güncelleme Tarihi: 14/11/2019

14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla hastanemiz bahçesinde Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından diyabet bilgilendirme standı açıldı.  Kurulan standı ziyaret eden vatandaşların şeker ölçümünü gerçekleştiren sağlık çalışanları diyabet rahatsızlığı hakkında da bilgi verdiler.

Stantta görevli sağlık çalışanları ve vatandaşlarla sohbet eden İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç, ülkemizde çok sayıda diyabet hastası olduğunu vurgulayarak, “Açmış olduğumuz farkındalık standında amacımız, diyabet rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza erken teşhis koyabilmek ve tedaviyi en azından komplikasyonlar gelişmeden başlatabilmektir. Beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri ile diyabetin zararlarını en aza indirebiliriz. Halkımızı bu konuda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için sağlık çalışanlarımız burada görev başındalar” dedi.

Diyabet farkındalık standı ziyaretinin ardından hastanede tedavi gören çocuk ve yetişkin diyabet hastalarına da ziyaretlerde bulunarak ‘geçmiş olsun’ temennilerini ileten Prof. Dr. Koç, çocuk hastalara ağız bakım seti ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan hediyeler takdim ederken yetişkin hastalara da karanfil hediye etti. Ziyaretlerde, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Abdullah Özüdoğru, Meram İlçe Sağlık Müdürü Muammer Özdemir, Başhekim Vekilimiz Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Günenc, İdari ve Mali Hizmetler Müdürümüz Ahmet Fatih Özyılmaz, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ümmügülsüm Kömürcüoğlu ile hastane yöneticilerimiz de hazır bulundular.

• 1.JPG
  • 2.JPG